Val till styrelsen på vårmötet 2013

seminarie

På vårmötet 2013 som inleds den 1 april ska vi utse två styrelseledamöter med en mandattid till och med 2013-12-31.

Det handlar om fyllnadsval på de platser i styrelsen som Henrik Brändén och Emil Isberg har lämnat.

I styrelsen sitter just nu:

 

Anders S Lindbäck, sammankallande’
Mattias Bjärnemalm
Rick Falkvinge
Torbjörn Wester
JP Anderson
Fredrik Holmbom
Andreas Larsson
Nathalie Ylitalo
Stella Papasotiriou
Plux Stahre
Anton Nordenfur
Isabelle Danielsson
Troed Sångberg
C Magnus Berglund

 

Vi i valberedningen har följande tankar om vilken sorts personer vi skulle vilja nominera till styrelsen:

  • Självklart letar vi efter erfarna och kunniga personer, som har tidigare erfarenhet av styrelseuppdrag och föreningsengagemang. Om det är några kompetenser vi skattar lite extra högt så är det professionell kompetens inom kommunikation, juridik och politik.
  • Vi tycker också att det är viktigt att man är en välrenommerad pirat – dvs att medlemmarna känner till kandidatens engagemang och inställning. Det kan betyda att man har varit en aktiv medlem i partiet länge, men också att  man utan att vara medlem synts i debatten som aktivist i sakpolitiska frågor.

För att vara säkra på att vi inte missar några bra kandidater på grund av våra egna skygglappar anlägger vi också ett mångfaldsperspektiv, inte på den slutgiltiga nomineringen, men när vi letar efter kandidater. Det innebär t ex att vi söker efter geografisk representation (den nuvarande styrelsen har ont om folk från södra distriktet), att vi letar efter unga och gamla kandidater för en större åldersspridning och att vi vill hitta fler kvinnliga kandidater.

Inte för att det absolut måste finnas en representant från varje tänkbar kategori i den styrelse som väl väljs, utan för att det finns ett egenvärde i att en valberedning aktivt letar efter kandidater med olika erfarenheter, perspektiv och bakgrunder.

Och för att finns en poäng i att vara ett parti där alla – med betoning på alla – som är engagerade, kunniga och kompetenta eventuellt utsätts för den ytterst konkreta frågan:

Vill du sitta i styrelsen?

Och där alla, oavsett bakgrund, kan känna sig motiverade och trygga nog att faktiskt tänka över saken. Med det lugn, ro och pondus som frågan faktiskt kräver.

Så. Vill du sitta i styrelsen?

Kommentarer

Inga kommentarer.